Forum.WybieramLaptopa.pl
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
laptop dla studenta
(1 wejść) 1 Gość
Jaki laptop do domu
W dółNowy wątekOdpowiedz
TEMAT: laptop dla studenta
Mak

laptop dla studenta 1 Rok, 5 mies. temu  
Witam, prosiłbym o rade. Chcę kupić laptop dla studenta, wiadomo, fajnie jakby długo potrzymał, miał dobry procesor, można byłoby na nim oglądnąć jakiś film czy zagrać w nową grę myślałem o i3, RAM chciałbym 4GB, dobra karta graficzna, dysk >320 GB a no i cena tak do 2500 zł, myślałem o jakimś bardziej kojarzonym producencie...
co np sądzicie o Samsung NP-R530-JT50PL ?

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
blackwalk
Moderator
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O:laptop dla studenta 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: 10
Witam

Samsung NP-R530-JT50P - posiada procesor core i3 330M, który wystarczy do zostawań, które Pan opisał. Karta graficzna nVidia GeForce GT 310M już niekoniecznie.

Do kwoty 2500zł :

Acer Aspire 5740G-334G64MN

Lenovo IdeaPad Y550P

Acer 5551G-N833G32MN

Pozdrawiam

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Mak

O:laptop dla studenta 1 Rok, 5 mies. temu  
ten Lenovo ma słabszą karte i 3 GB. Mam pytanie co do Acera, bo słyszałem, ze jest awaryjny
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
blackwalk
Moderator
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O:laptop dla studenta 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: 10
Myli się Pan co do karty graficznej. Lenovo ma nVidia GeForce GT 240M, która jest o wiele mocniejsza od nVidia GeForce GT 310M. Ja osobiście wolałbym kupić Lenovo, która ma 3GB, niż podanego przez Pana Samsunga z 4GB, ale za to z dużo lepsza kartą graficzną, która pozwoli już uruchomić nowe gierki w miarę płynnie.

Jeśli chodzi o Acery, chodziła taka reputacja. Jak w każdej marce tak i Acer nie uchronił się od gorszych modeli - awaryjnych, głośnych, mocno nagrzewających się. Od jakiegoś czasu jednak jego laptopy poprawiły się, a mocne podzespoły jakie oferuje w bardzo dobrej cenie są kuszącym kąskiem:-).

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Mak

No mnie właśnie kuszą ;D Dziękuje za te informacje, a jaszcze tak zapytam jakby Pan wybierał to, który lapek z tych trzech by zwycięzył?

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Mak

a ew jeszcze Samsung NP-R580-JS0APL ?

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Do góryNowy wątekOdpowiedz