Forum.WybieramLaptopa.pl
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Asus X73SJ-TY043V do domu
(1 wejść) 1 Gość
Jaki laptop do domu
W dółNowy wątekOdpowiedz
TEMAT: Asus X73SJ-TY043V do domu
Roming

Asus X73SJ-TY043V do domu 3 mies. temu  
Witam.
Czy Asus X73SJ-TY043V z www.x-kom.pl/p/73187-notebook-laptop-17,...00-dvd-rw-7hp64.html jest godny uwagi.
A może coś innego w podobnym budżecie do domowego użytku - bez najnowszych tytułów gier.
Pozdrawiam

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Tomi

O:Asus X73SJ-TY043V do domu 3 mies. temu  
W tej cenie z taką wielkością matrycy 17'' to dobra cena. Jeśli nie będzie służył do grania karta graficzna zamontowana wystarczy do codziennych prac domowych.

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Roming

A może polecicie jakiś laptop w podobnym budżecie bardziej wydajny?

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Radziu

Ja myślałem o Asusie bo też kupuje sprzęt na użytek domowy, głównie pod kątem filmów, gierek czasem, solidnego wykonania w przystepnej cenie.

Dokladnie o tym modelu - www.x-kom.pl/p/72988-notebook-laptop-17,...0-dvd-rw-7hp64.html#

Karta graficzna zdecydowanie lepsza niż GT 520 M, która do gierek raczej średnio. Przy tym 8 GB Ramu, nawet za dużo ale w sumie w tej cenie to się opłaca wziąść, bo ten sam sprzęt w konfiguracji 4 GB kupisz za 2430 zł, więc też mógłby być - www.x-kom.pl/p/72987-notebook-laptop-17,...00-dvd-rw-7hp64.html

Myślę, że za sprzęt w tej konfiguracji to cena jest bardzo dobra.

Ja zaczynam się coraz bardziej wahać nad Lenovo zamiast Asusa, bardzo solidnie wykonana konstrukcja następcy IBM-a w rozsądnej cenie - www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje/583...rozpoznawanie-twarzy

Widziałem go dzisiaj w komputroniku i na prawde robi świetne wrażenie, profilowana w kształcie u klawiatura, podobno najlepsze chłodzenie z laptopów średniej półki i wykonanie aluminium, przycisk recovery do odzyskiwania systemu.

www.x-kom.pl/p/72609-notebook-laptop-17,...50-dvd-rw-7hp64.html

No i jest jeszcze solidny Samsung z matową nie odbijającą światła matrycą - www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje/682-samsung-np300e7a-s02pl

w wersji 4 gb ramu - www.x-kom.pl/p/74493-notebook-laptop-17,...-nortonlogitech.html

lub 6 GB ramu www.x-kom.pl/p/74494-notebook-laptop-17,...-nortonlogitech.html

Jest jeszcze 8 GB ramu za 2499 zł ale to w sumie nie jest konieczne żeby brać aż tylu ramu bo na użytek domowy i tak nie wykorzystasz. Tyle, że materiały z jakich jest wykonany moim zdaniem na zywo prezentują się gorzej niż Asus czy Lenovo i podobno lubia się grzać.

Wybór należy do Ciebie Podałem modele troszkę droższe niż 2230 zł, ale w sumie myślę że warto dołożyć te 200-300 zł jeśli zależy Ci na dobrej karcie graficznej i wiekszej niż 4 GB ramu.

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Roming

Radziu świetna wypowiedź. A co myślicie o Dell Inspiron www.x-kom.pl/p/76076-notebook-laptop-17,...-4gb-500-dvd-rw.html
Plusem jest USB 3.0

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Peter

O:Asus X73SJ-TY043V do domu 2 mies., 3 tygodni(e) temu  
Radziu napisał:
Ja myślałem o Asusie bo też kupuje sprzęt na użytek domowy, głównie pod kątem filmów, gierek czasem, solidnego wykonania w przystepnej cenie.

Dokladnie o tym modelu - www.x-kom.pl/p/72988-notebook-laptop-17,...0-dvd-rw-7hp64.html#

Karta graficzna zdecydowanie lepsza niż GT 520 M, która do gierek raczej średnio. Przy tym 8 GB Ramu, nawet za dużo ale w sumie w tej cenie to się opłaca wziąść, bo ten sam sprzęt w konfiguracji 4 GB kupisz za 2430 zł, więc też mógłby być - www.x-kom.pl/p/72987-notebook-laptop-17,...00-dvd-rw-7hp64.html

Myślę, że za sprzęt w tej konfiguracji to cena jest bardzo dobra.

Ja zaczynam się coraz bardziej wahać nad Lenovo zamiast Asusa, bardzo solidnie wykonana konstrukcja następcy IBM-a w rozsądnej cenie - www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje/583...rozpoznawanie-twarzy

Widziałem go dzisiaj w komputroniku i na prawde robi świetne wrażenie, profilowana w kształcie u klawiatura, podobno najlepsze chłodzenie z laptopów średniej półki i wykonanie aluminium, przycisk recovery do odzyskiwania systemu.

www.x-kom.pl/p/72609-notebook-laptop-17,...50-dvd-rw-7hp64.html

No i jest jeszcze solidny Samsung z matową nie odbijającą światła matrycą - www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje/682-samsung-np300e7a-s02pl

w wersji 4 gb ramu - www.x-kom.pl/p/74493-notebook-laptop-17,...-nortonlogitech.html

lub 6 GB ramu www.x-kom.pl/p/74494-notebook-laptop-17,...-nortonlogitech.html

Jest jeszcze 8 GB ramu za 2499 zł ale to w sumie nie jest konieczne żeby brać aż tylu ramu bo na użytek domowy i tak nie wykorzystasz. Tyle, że materiały z jakich jest wykonany moim zdaniem na zywo prezentują się gorzej niż Asus czy Lenovo i podobno lubia się grzać.

Wybór należy do Ciebie Podałem modele troszkę droższe niż 2230 zł, ale w sumie myślę że warto dołożyć te 200-300 zł jeśli zależy Ci na dobrej karcie graficznej i wiekszej niż 4 GB ramu.

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Do góryNowy wątekOdpowiedz