Ja myślałem o Asusie bo też kupuje sprzęt na użytek domowy, głównie pod kątem filmów, gierek czasem, solidnego wykonania w przystepnej cenie.
Dokladnie o tym modelu -
www.x-kom.pl/p/72988-notebook-laptop-17,...0-dvd-rw-7hp64.html#
Karta graficzna zdecydowanie lepsza niż GT 520 M, która do gierek raczej średnio. Przy tym 8 GB Ramu, nawet za dużo ale w sumie w tej cenie to się opłaca wziąść, bo ten sam sprzęt w konfiguracji 4 GB kupisz za 2430 zł, więc też mógłby być -
www.x-kom.pl/p/72987-notebook-laptop-17,...00-dvd-rw-7hp64.html
Myślę, że za sprzęt w tej konfiguracji to cena jest bardzo dobra.
Ja zaczynam się coraz bardziej wahać nad Lenovo zamiast Asusa, bardzo solidnie wykonana konstrukcja następcy IBM-a w rozsądnej cenie -
www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje/583...rozpoznawanie-twarzy
Widziałem go dzisiaj w komputroniku i na prawde robi świetne wrażenie, profilowana w kształcie u klawiatura, podobno najlepsze chłodzenie z laptopów średniej półki i wykonanie aluminium, przycisk recovery do odzyskiwania systemu.
www.x-kom.pl/p/72609-notebook-laptop-17,...50-dvd-rw-7hp64.html
No i jest jeszcze solidny Samsung z matową nie odbijającą światła matrycą -
www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje/682-samsung-np300e7a-s02pl
w wersji 4 gb ramu -
www.x-kom.pl/p/74493-notebook-laptop-17,...-nortonlogitech.html
lub 6 GB ramu
www.x-kom.pl/p/74494-notebook-laptop-17,...-nortonlogitech.html
Jest jeszcze 8 GB ramu za 2499 zł ale to w sumie nie jest konieczne żeby brać aż tylu ramu bo na użytek domowy i tak nie wykorzystasz. Tyle, że materiały z jakich jest wykonany moim zdaniem na zywo prezentują się gorzej niż Asus czy Lenovo i podobno lubia się grzać.
Wybór należy do Ciebie Podałem modele troszkę droższe niż 2230 zł, ale w sumie myślę że warto dołożyć te 200-300 zł jeśli zależy Ci na dobrej karcie graficznej i wiekszej niż 4 GB ramu.