Forum.WybieramLaptopa.pl
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Asus czy Toshiba
(1 wejść) 1 Gość
Jaki laptop do gier
W dółNowy wątekOdpowiedz
TEMAT: Asus czy Toshiba
Scris
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Asus czy Toshiba 2 mies., 4 tygodni(e) temu Oklaski: 0
Witam

Zbieram się do zakupu nowego laptopa o wielkości ekranu ok 15 cali. Sprzęt będzie używany głównie do pracy w domu z zastrzeżeniem wynoszenia go ok raz w tygodniu (i tu dobrze by było żeby bateria potrafiła trochę wytrzymać). Jego głównymi zadaniami będzie standardowa obsługa internetu itp oraz praca z programami graficznymi typu CAD i innym oprogramowaniem graficznym, poza tym od czasu do czasu pojawia się konieczność wykorzystania go do konwersji materiału wideo.
Oczywiści od czasu do czasu powinien umożliwić odpalenie jakiejś fajnej gry w rozsądnych detalach. Preferuje Asusa i Toshibę a mój pułap cenowy to 3-4 tys.

Po wstępnym rozeznaniu tematu znalazłem jeden model z firmy asus N55SF-SX459V oraz jeden z firmy toshiba P750-13F.

Proszę o pomoc we wskazaniu jednego (lepszego) z powyższych modeli bądź zaproponowanie jakiejś alternatywy pasującej do podanych wyżej wymagań.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
blackwalk
Moderator
graph
O:Asus czy Toshiba 2 mies., 4 tygodni(e) temu Oklaski: 13
Witam,

Asus N55SF-SX459V posiada wydajniejszą kartę graficzną, która lepiej sprawdzi się w grach, zwłaszcza przy tych najnowszych. Ten Asus ze wszystkich w tym wątku propozycji laptopów ma najmocniejszą kartę graficzną.

Inne propozycji:

1. Toshiba Satellite L750-1MP
2. Asus X53SV-SX887V
3. Toshiba Satellite P755-12F

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Qblack
graphgraph
O:Asus czy Toshiba 2 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 0
Toshiiba z podobnymi parametrami będzie droższa niż Asus,więc stawiałbym raczej na niego. Poza tym pod względem jakości firma poszła nieco w górę,myślę że warto. W naszym sklepei znajdziesz szeroki wybór,zapraszam i chętnie pomogę.

Zaloguj się Zaloguj się
  Reply Quote
Do góryNowy wątekOdpowiedz